28 November 2012

SPEKULASI PERPINDAHAN


TAARABT GANTI NANI?

Adel Taarabt dilaporkan sudah bersedia meninggalkan Loftus Road ketika jendela perpindahan Januari ini dibuka dengan Manchester United berminat mendapatkan khidmat bintang antarabangsa Maghribi itu. Bos baru Queens Park Rangers, Harry Redknapp yang melatih Taarabt semasa mereka bersama-sama di Tottenham Hotspurs boleh mendapatkan dana tambahan yang diperlukannya hasil penjualan pemain itu untuk membeli pemain baru bagi membentuk skuad yang diinginkannya. Adalah dipercayai, kos untuk Manchester United memancing Taarabt ke Old Trafford ialah sekitar 15 juta Pound dan selepas menyaksikan aksinya ketika QPR tewas 1-3 kepada United Sabtu lalu, Sir Alex diberitakan sudah menyediakan bayaran tunai untuk mendapatkan pemain itu. Taarabt diharapkan akan menjadi pengganti buat pemain antarabangsa Portugal, Nani yang nampaknya sudah bersedia untuk meninggalkan Old Trafford Januari ini.

DEKKER SAHKAN MINAT UNITED TERHADAP STROOTMAN

Agen kepada pemain tengah PSV Eindhoven, Kevin Strootman mengesahkan bahawa Manchester United sudah membuat pertanyaan berhubung pemain itu. Pemain antarabangsa Belanda itu yang disebut-sebut akan mengambil alih tugas kapten skuad Oranje telah dikaitkan dengan banyak kelab termasuk United sepanjang musim panas ini walaupun tiada pengesahan dari mana-mana pihak. Walau bagaimanapun, semalam Chiel Dekker (agen Strootman) telah mendedahkan bahawa dia sedang mencari jalan untuk membawa pemain itu beraksi di Liga Perdana England dan Manchester United adalah antara kelab yang menunjukkan minat terhadap pemain berusia 22 tahun itu. “Semua kelab-kelab besar di Eropah tahun tentang Kevin, tetapi beraksi di England adalah keutamaan buatnya. Memang benar, Manchester United sudah menghubungi saya”, kata Dekker.

£15 JUTA UNTUK BAINES

Sir Alex Ferguson mengalihkan perhatiannya kepada bek Everton, Leighton Baines selepas mengakui mustahil untuk beliau membawa Ashley Cole keluar dari Stamford Bridge. Menurut Daily Mail, Sir Alex pada mulanya menjadikan Cole sasaran sebagai pengganti kepada Patrice Evra tetapi bos baru Chelsea, Rafa Benitez mendedahkan bahawa bekas pemain Arsenal itu akan  menandatangani perjanjian baru untuk terus kekal bersama kelab dari Barat London itu. Cole akan menjadi ejen bebas musim panas hadapan dan pemain itu turut dikaitkan berminat menyertai Paris St Germain yang dibimbing bekas Pengurus Chelsea, Carlo Ancelotti. Sir Alex perlu mengakui bahawa beliau tidak mungkin boleh mendapatkan khidmat Cole dan kini menggiatkan usahanya untuk memancing Baines pula. Everton dikatakan hanya akan menjalankan urusniaga jika terdapat kelab yang sanggup membelanjakan £15 juta bagi khidmat pemain itu. Baines merupakan antara tonggak utama The Toffees jadi David Moyes hanya akan melepaskan pemain itu pergi jika ditawarkan dengan wang yang besar. Glory Glory Manchester United!!! – A.J

Tiada ulasan:

Catat Ulasan