28 Disember 2016

TIGA PEMAIN UNITED YANG MENJADI BUALAN PENYOKONG SELEPAS BERAKHIRNYA AKSI MENENTANG SUNDERLAND


Zlatan Ibrahimovic

Ibra sekali lagi membuktikan kebenaran kata-katanya selama ini bahawa usia hanyalah angka semata-mata. Pentingnya Ibra kepada United bukan hanya diukur menerusi jumlah gol yang dijaringkannya tetapi juga peranan keseluruhan yang dimainkan beliau di atas padang.

Pada usia 35 tahun, beliau masih mampu menghadirkan pelbagai masalah kepada benteng pertahanan lawan dan aksi menentang Sunderland menjadi contoh terbaru mengapa Jose Mourinho tidak mampu kehilangan khidmat Ibra walau untuk satu perlawanan pun.

Gol diminit ke-82 yang dijaringkan Ibra ke gawang Sunderland merupakan gol ke-17 beliau dalam semua kejohanan setakat ini, manakala dua assist sumbangannya yang berjaya disudahkan Daley Blind dan Henrikh Mkhitaryan melengkapkan malam cemerlang beliau.

Paul Pogba

Sedikit demi sedikit Pogba sudah mula menunjukkan potensinya dan mengapa beliau layak menyandang status pemain termahal dunia. Perlawanan menentang Sunderland kelmarin antara prestasi terbaik yang dipamerkan Pogba sejak beliau pulang semula ke Old Trafford Ogos lalu.

Berbekalkan teknik yang bagus, kepantasan serta kekuatan yag dimilikinya, Pogba sentiasa memberikan masalah kepada benteng pertahanan lawan setiap kali beliau melakukan gerakan atau merancang serangan. Walaupun tidak menjaringkan gol, usaha tanpa kenal penatnya menyaksikan gol kedua United jaringan Ibra terhasil menerusi assist yang dilakukannya.

Henrikh Mkhitaryan

Walaupun cuma bermain sebagai pemain gantian, Miki masih mampu meninggalkan kesan mendalam sepanjang 30 minit aksinya di atas padang. Sudah tentu gol menerusi teknik scorpion kick yang dilakukan Miki menjadi tajuk bualan paling hangat di kalangan penyokong United selepas perlawanan selain prestasi bagus yang dipamerkan beliau sejak akhir-akhir ini.

Ketepikan sementara perdebatan sama ada Miki berada dalam posisi offside atau tidak ketika jaringan tersebut dihasilkan kerana apa yang penting ialah beliau kini antara pemain United paling menonjol. Selepas masuk menggantikan Jesse Lingard, kehadiran Miki menambahkan lagi kreativiti kepada permainan United dan hasilnya mereka menambah dua lagi gol selepas itu...Glory Glory Manchester United!!! - AJ

Tiada ulasan:

Catat Ulasan